خانه تکانی شب عید، از کارهایی است که برخلاف اسمش نباید «شب عید» انجام شود، بلکه باید مدتها قبل از رسیدن لحظات سال تحویل انجامش دهید. در حقیقت، داشتن خانهای تمیز در طی تعطیلات، به خصوص اگر از روش صحیحی استفاده کنید، سادهتر از چیزی است که تصور میشود. فقط کافی است مقدمات کار را فراهم کرده و مهمترین نکات خانه تکانی درباره نظافت و شست و شو را بدانید.
توصیهها و نکات خانه تکانی که قبل از دست به کار شدن باید بدانید:
مراحل انجام خانه تکانی عید نوروز
مرحله اول: تمیز کردن آشپزخانه
معمولا آشپزخانه هر خانهای بیش از سایر قسمتها برای تمیز کردن وقت میبرد.
مرحله دوم: تمیز کردن اتاق خواب
ابتدا باید درهم و برهمی و بینظمی اتاقها را از بین ببرید سپس وسایل اضافی و دورریختنیها را جدا کنید و سایر وسایل را پس از گردگیری با نظم خاصی سر جایشان بچینید.
مرحله سوم: گردگیری لامپها و لوسترها
با استفاده از یک پارچه بدون پرز گرد و غباری که روی لامپها نشسته است را به راحتی تمیز کنید.
مرحله چهارم: شست و شو و تمیزکردن پردهها
پردههای نخی را قبل از شستن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب سرد یا ولرم خیس کنید تا گرد و غبار جمع شده بر روی آن جدا شود.
مرحله پنجم: نوبت به مبلمانها رسیده است
مبلمانی که روکش آنها چرم یا مخمل است را با کمک یک برس پارچهای تمیز کنید و سپس روی آن را جارو بزنید اما برای تمیز کردن مبلمان چوبی با استفاده از دستور زیر یک محلول پاککننده طبیعی درست کرده و به کمک آن سطوح مبل را بشورید. نصف قاشق چایخوری روغن زیتون و نصف پیمانه سرکه یا آبلیمو را در یک بطری اسپری پلاستیکی ریخته و به خوبی آن را تکان داده ، سپس آن را روی مبل زده و به کمک یک پارچه آن را تمیز کنید.
مرحله ششم: شستشوی کف و دیوار
فقط مقداری مایع ظرفشویی را در یک سطل آب گرم بریزید و به کمک یک اسفتج نرم این سطوح را تمیز کنید.
مرحله هفتم: شستن پنجرهها
روزی که میخواهید پنجرهها را بشویید باید مطمئن باشید که یک روز آفتابی را انتخاب کردهاید و امکان اینکه هوا بارانی شود وجود ندارد.
مرحله هشتم: تمیز کردن سرویسهای بهداشتی و حمام
یک سری وسایل قدیمی آن را تغییر دهید و آنها را دور بریزید. در ابتدا به تمیز کردن قفسههای داخل حمام و دیگر سرویسهای بهداشتی پرداخته و سپس پردهها و آسترها را میشوییم.